Tukijat


Päivä 1 - Ylämäkeä

27.11.2022

Tänään oli meidän reissun ensimmäinen oikea hiihtopäivä. Lähdimme aamulla Hercules Inletin maarajan meren puolelta kello 8.48. Tällä reitillä ensimmäiset päivät ovat aika julmia: suuri osa koko 1130 km noususta tehdään ekoina päivinä. Tänään siis hiihdimme kuusi tuntia pelkkää ylämäkeä. Nousumetrejä tuli 311. Laskumetrejä 6. Alun painavalla ahkiolla tuo tuntui aika hyvin jalan lihaksissa. Hyvä puoli on, että lumi on kivikovaa ja ahkio tulee todella nätisti perässä.

Reitti kiertää jonkin verran railoalueita, joten tänään oikea hiihtomatka ja linnuntietä koordinaateista laskettu matka ovat eri lukuja. Loppureitillä emme alun jälkeen juuri kääntyile, josta syystä näissä kirjoituksissa listatut matkat ovat aina linnuntietä.

Sää täällä on vähintäänkin yllättävä: tänään hiihdettiin osa matkasta ilman hanskoja, mutta toisaalta illalla telttaa pystyttäessä oli ihan vilpoista ja tuulista. Lämpötilaa on vaikea mitata kun aurinko vaikuttaa siihen niin paljon.

Hyvä päivä, jatkamme seuraavatkin päivät suunnitelman mukaisesti erittäin rauhallista menoa. Vauhtia ehtii nostaa myöhemmin kun mäki loppuu ja pulkka kevenee.

Sijainti-80.02277, -80.202263
Korkeus merenpinnasta511 m
Lämpötila-20 °C
Tuuli7 m/s S
Hiihtoa6 h
Päivämatka12.4 km (2.1 km/h)
Yhteensä12 km
Jäljellä1109 km
Seuraa meitä Instagramissa
Camp day 1

Tukijat