Tukijat


Päivä 6 - Pimeydestä valoon

2.12.2022

Aamulla teltassa oli normaalia kosteampaa. Pilvisyys on ollut niin täydellistä ettei normaali auringon kuivatuskaan enää toiminut. Noustiin ylös teltasta samaan mihin edellinen ilta jätettiin: suht navakka tuuli, paljon liikkuvaa lunta, ja huono näkyvyys.

Ei auttanut kuin lähteä mittarilennolla synkkyyteen. Heti ekalla legillä Mikko vähän kompuroi ja monon eturauta vääntyi osin monosta irti. Saatiin potkittua mono takaisin hiihtokuntoon (ja illalla teltassa vielä paremmaksi). Tässä kohtaa sai kuitenkin kaivaa hiihtomotivaatiota jo vähän pitkävartisemmalla kauhalla.

Koitti lounas ja low and behold: taivas aukeni! Nähtiin yhtäkkiä kilometrejä ympärille, ja jopa eilen parjatut Three Sailsit (kuva) tuli näkyviin. Tästä alkoi mielialan nousu. Viimeisillä legeillä vielä maasto tasoittui. Leiripaikalle saavuttiin kahdeksan hiihtotunnin jälkeen jo oikein hyvillä mielin. Nyt vain toivotaan, että hyvä maasto ja hiihtokeli jatkuvat huomennakin. Rauhassa vielä mennään, mutta nyt on edes mahdollisuudet nostaa päivämatkaa.

Sijainti-80.52354, -80.50046
Korkeus merenpinnasta840 m
Lämpötila-5 °C
Tuuli8 m/s SE
Hiihtoa8 h
Päivämatka18.1 km (2.3 km/h)
Yhteensä71 km
Jäljellä1054 km
Seuraa meitä Instagramissa
Three Sails

Tukijat