Tukijat


Talvitreenaus

27.3.2022

Valmistautuminen on meille todella tärkeää. Tällaiselle pitkälle retkikunnalle valmistautuminen sisältää valtavan määrän erilaisia tehtäviä: suunnittelu, varusteet, ruoka, rahoitus, viestintä, kartat, lennot, majoitus, rahti, jne. Mikään näistä ei kuitenkaan ole niin sitouttavaa kuin fyysinen treenaus: se vie aikaa, eikä oikoteitä ole.

Aloitimme treenauksemme tätä reissua varten syksyllä 2019. Tuo talvi oli lumeton, joten jatkoimme renkaan vetoa lumettomalla maalla koko talven yli. Onneksemme talvi 2020-21 oli erinomainen, ja sitä seuraava talvi 2021-22 lähes yhtä hyvä. Noina talvina pystyimme treenaamaan kotimaastoissa niin paljon kuin jaksoimme ja ehdimme.

Talvitreenimme on aivan yhtä tarkoituksenmukaista kuin kesätreeni: simuloimme retkikunnan kuormaa ja liikettä niin tarkasti kuin mahdollista. Ja mikään ei ole niin lähellä kuin retkikuntavarusteiden käyttäminen retkikuntapainoilla! Meillä oli samat sukset, skinit, sauvat, vaatetus, ja ahkiot (kiitos lainasta, Poppis!). Kaikkein tärkeimpänä: meillä oli tarpeeksi painoa ahkiossa. Talvitreenikauden aloitimme 110:llä kilolla, ja loppukaudesta paino oli nostettu 150:een kiloon. Meidän varsinaiset hiihdon paino tulee lähtemään juuri tuosta 110:stä kilosta.

Vaihtelimme treeniä kahden tunnin "sprinteistä" nelituntisiin perustreeneihin. Lisäksi otimme kaksipäivisiä retkikuntasimulaatioita. Ensimmäiset hiihdot alkoivat sysipimeässä, loppukeväästä nautimme aurinkoisista hangista.

Tällä tavalla osa päivistä oli enemmän ja osa vähemmän raskaita. Osa päivistä oli iloisia, osa todella tylsiä. Vauhti oli koko ajan todella hidasta. Treenivaikutus tuntui sekä henkisesti että fyysisesti. Kaikki tämä siis täsmälleen kuten Antarktiksella tulee olemaan, joten nämä talvitreenit tukivat tavoitettamme täydellisesti. Nyt meillä on paljon vahvempi luotto lähteä tekemään samaa etelämantereelle.

Seuraa meitä Instagramissa
talvitreenaus

Tukijat