Tukijat


Päiväkävely ja varusteiden haku hotellille

13.11.2022

Aikaero ottaa aina omansa: Olimme kumpikin hereillä jo aamuneljältä. Seuraavat tunnit menivätkin sosiaalisessa mediassa, ja tärkeiden puhelinnumeroiden ja dokumenttien tallentamisessa laitteisiin.

Tänään oli ALE:lla tarkoitus olla lento Antarktikselle, joten sovimme heidän kanssa hakevamme tavarat vasta iltapäivällä. Niinpä kävimme aamupäivällä kävelemässä Punta Arenasin keskusta-alueen ympäri. Kaupunki osoittautui mäkisemmäksi kuin mitä ensi näkemältä näytti. Rumaa ja kaunista oli ripoteltu lomittain: talo saattoi olla tip top, mutta sen pihalla oleva autotalli kauhea peltirömiskö, ja sisään tulevat sähköt suunnilleen nippusiteillä seinässä kiinni. Sopivaa vaihtelua Suomen kaupunkikaavalle.

Punta Arenasin tärkein osa on ranta: sitä onkin kilometrikaupalla, ja se on osattu ottaa hyvin ulkoilukäyttöön. Turismi eri muodoissaan on tämän kaupungin tärkein tulonlähde: rannalta näkee Etelämantereen rannoille ajavat risteilyalukset, ja lähellä on kansallispuisto jossa käy valtava määrä ihmisiä joka vuosi.

Iltapäivällä siirryimme ALE:n toimistolle avaamaan rahtilaatikot ja pakkaamaan niiden sisältö laukkuihin. Toimistolla selvisi, että Union Glacierilla tuulee aivan liikaa eikä päivälle aikataulutettu lento päässyt liikkeelle. Lennot alkavat siis kasaantua, joka saattaa vaikuttaa myös meidän sovittuihin lentoihin.

Rahdin purun jälkeen ALE:n henkilökunta heitti meidät tavaroinemme hotellille. Huone oli tämän jälkeen aika täynnä tavaraa, mutta tällä kertaa se on vain iloinen asia. Enää ei puutu kuin ruoan täydennysostokset ja vähän ruokien pakkausta, ja sitten olemme valmiita lähtemään seuraavalle etapille.

Seuraa meitä Instagramissa
Antarctic Logistics and Expeditions toimisto

Tukijat