Tukijat


Päivä 4 - Säältä suojassa

30.11.2022

Yön aikana tuuli ja lumi jatkoivat työtään ja oli kuin olisi suihkumoottorissa nukkunut. Kumpikin sai kuitenkin erinomaiset unet. Heräsimme normaalisti seitsemältä ja laitoimme pään ulos teltasta. Aika nopeasti saatiin aikaan päätös ”tuonne ei muuten nyt mennä”. Keli olisi ollut hiihdettävissä, mutta siitä olisi huonon näkyvyyden, tuoreen tuiskulumen, ja vastatuulen vuoksi tullut todella raskasta. Mielen ja miehen heikkoutta, siis, muttei meillä ole kiire kuluttaa voimiamme tähän alkuun.

Tilanne tarkistettiin parin tunnin päästä, ja pysyimme päätöksessämme.

Niinpä päivä on kulunut vällyjen alla nukkuen, lukien, ja pieniä huoltotoimia tehden. Vielä ei ole juuri ehtinyt varusteita rikkoontua, joten korjattavaakaan ei juurikaan ole. Onneksi iltapäivällä kolmen aikaan aurinko tuli esiin ja saimme vähän ladattua hupenevia akkuja. Sen verran käytiin välillä ulkona, että saatiin lapioitua teltan seinustoille kertyneitä lumivalleja pois.

Meidän lämpömittarimme antaa vieläkin aika epäilyttäviä lukuja: saattaa sanoa vain -4 vaikka kokemuksemme mukaan ollaan lähempänä -15. Jatkamme kuitenkin mittarin antamien lukujen raportointia, mutta niihin kannattaa suhtautua suurella varauksella.

Huomenna on uusi päivä. Toivottavasti hiihtopäivä.

Sijainti-80.241237, -80.687137
Korkeus merenpinnasta753 m
Lämpötila-8 °C
Tuuli16 m/s S
Hiihtoa0 h
Päivämatka0.0 km (0.0 km/h)
Yhteensä39 km
Jäljellä1085 km
Seuraa meitä Instagramissa
Day in the tent

Tukijat