Tukijat


Päivä 17 - Vuoristorataa

13.12.2022

Legit 1-2: Jahans. Tämä on sitä samaa tahmaa kuin eilenkin, ehkä vähän liukastettuna. Mikäs siinä, jurnutetaan päivä tätä.

Legit 3-4: Oho, täällähän on alueita joilta tuuli on siivonnut tahmalumen pois. Mehän päästään kohta taas takaisin parempiin vauhteihin.

Legit 5-6: Ei saakeli mitä röykkiötä. Pahinta sastrugia mitä ollaan tähän mennessä nähty. Pahimmillaan parin metrin korkuisia, teräviä muodostelmia, 45 asteen kulmassa meidän menosuuntaamme nähden. Ahkio ottaa nopeita repäisyliikkeitä joka suuntaan ja pistää keskivartalon koville. Vauhdit takaisin alas, energiankulutus ylös.

Legit 7-8: Huh, tämähän alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Otettiin kuitenkin niin pahasti siipeemme edellisessä, ettei oikein tahtia löydy. Alakulo on niin paha, että Tero joutuu laittamaan luureihin ”Sweaty EDM Workout” -soittolistan. Mikko kuuntelee oman päänsä ääniä. Tai ainakin yhtä niistä.

Leiriin päästiin nuutuneina mutta suht hyväntuulisina. Päivän etenemä oli parempi kuin mitä olisi voinut hiihdon aikana luulla.

Päivän valopilkkuna havainnoitiin kilpaileva sivilisaatio: parin kilometrin päässä meistä itään hiihti soolohiihtäjä. Hiihtäjä katosi horisonttiin kun pystytimme leiriä. Oletamme hiihtäjän olevan Union Glacierilla tapaamamme Hedvig Hjertaker; hänen tavoitteenaan on hiihtää alle neljäänkymmeneen päivään.

Päivän kuvassa vähän sastrugikenttää. Mittakaavasta on vaikea saada selkoa, mutta kuvittele mielessäsi noita muotoja kämmenen kokoisesta pienen henkilöauton kokoiseen asti niin osuu aika oikeaan.

Sijainti-82.404483, -80.45797
Korkeus merenpinnasta1029 m
Lämpötila-10 °C
Tuuli5 m/s S
Hiihtoa8 h
Päivämatka21.8 km (2.7 km/h)
Yhteensä281 km
Jäljellä845 km
Seuraa meitä Instagramissa
Sastrugi field

Tukijat