Tukijat


Päivä 22 - Kuumetta ilmassa

18.12.2022

Jokainen päivä täällä on erilainen. Tänään keitettiin puurot ja syötiin ne, mutta sen jälkeen todettiin, että Mikon orastava kuumeinen olo pitää meidät sittenkin paikallaan. Taas siis levätään, vaikkei tarkoitus ollut.

Lepäämisestä puheen ollen: kun lähdimme rakentamaan tätä reissua muutamia vuosia sitten päätimme, että ravintoa ja nukkumista korostetaan jotta pysymme hiihtokuntoisina viisikymmentä päivää. Nukkumiskalustonamme on:

  • Koko teltan pohjan kokoinen 6mm patja. Tämä on retkikunnissamme käyttämä varuste, joka lisää merkittävästi telttamukavuutta. Patja kääritään teltan sisällä ahkioon.
  • Alustan päällä paksu Ridgerest per ukko
  • Jonka päällä Sea to Summitin massiivinen Etherlight XT Extreme ilmatäytteinen alusta. Todella hyvä lämmöneristys ja mukava nukkua.
  • Makuupussina Marmotin Col.

Henkilökohtaiset makuualustat ja makuupussit ovat aina ”nukkumisjärjestelmäpussissa”. Tämä on makuualustan kokoinen noin 15 cm paksu laukku, joka vedetään reunoja myöden vetoketjulla kiinni ja nostetaan sellaisenaan ahkion päällimmäiseksi. Bonuksena pussissa on päällä taskut päivän mittaan tarvittaville tavaroille kuten termospulloille ja hanskoille. Äärimmäisen kätevä laitos, käytännössä telttaan ja takaisin liikkuu vain tämä, keitinlaatikko, ja elektroniikkalaatikko. Näitä pusseja on ollut olemassa vuosikymmenet, mutta ne ovat yleistyneet vasta viime aikoina ja meillä ensimmäistä kertaa käytössä.

Yllä listattu varustus pitää maasta ja ilmasta tulevan kylmän hyvin pois. Se ei ikävä kyllä automaattisesti takaa hyviä yöunia erikoisten olosuhteiden vuoksi: saman yön aikana teltan lämpötila voi vaihtua auringon kääntyessä ja pilveen mennessä ahdistavan kuumasta varsin vilpoiseen. Niinpä nukumme pääsääntöisesti makuupussit auki ja säädämme ilmanvaihtoa yön aikana. Jatkuvan valon vuoksi silmälaput ovat myöskin olleet tarpeeseen. Monet käyttävät korvatulppia tuulen aiheuttaman teltan kankaiden hakkaamisen vuoksi, mutta me emme ole niitä kaipailleet. Kusipullo on luonnollisesti vakiovaruste, täällä ei kesken unien ulos lähdetä.

Yöunet ovat pysyneet (reissun luonteen huomioon ottaen) hyvinä, eli siltä osin alkuperäinen tavoite on saavutettu.

Päivän kuvassa Mikko soittamassa lääkärille. Meidän satelliittipuhelimilla on kolme käyttöä: satunnaiset soitot kotiin, jokailtainen ALE-tarkistussoitto, ja erikoistapaukset, kuten lääkärin konsultaatiot.

Sijainti-83.174447, -80.809393
Korkeus merenpinnasta1163 m
Lämpötila-15 °C
Tuuli5 m/s S
Hiihtoa0 h
Päivämatka0.0 km (0.0 km/h)
Yhteensä367 km
Jäljellä759 km
Seuraa meitä Instagramissa
Mikko's phone call

Tukijat