Tukijat


Päivä 33 - Nahkeaa menoa

29.12.2022

Tänään jatkettiin upeaa 85:n asteen maastoa. Ainoa ongelma oli, että lumi oli todella nahkeaa. Samaa raportoivat muutkin retkikunnat; taitaa se edellispäivänä satanut lumi tehdä taas meille tepposet, ja kylmyys vain pahentaa asiaa huonontamalla luistoa entisestään.

Kiipesimme tänään loivaa mäkeä lähes koko päivän; yhteensä yli 140 korkeusmetriä. Tämäkin näkyy kilometreissä, ei edetty vauhdilla vaan maltilla. Hyvä hiihtopäivä saatiin taas kasaan.

Tänään oli tosiaan varsin kylmä koko päivän. Ehkä -25 astetta. Tämä ei meitä juuri haittaa, olemme tällaisiin hiihtokeleihin varautuneet. Varustuksessa ei ole mitään yllättävää:

  • Alle tulee merinovillaa. Lämmintä, eikä haise mädältä kissalta kahden päivän käytön jälkeen.
  • Aluskerraston päälle ohut tai paksumpi välipaita. -25 pakkaseen saakka tällä pärjää mainiosti, sen jälkeen voi harkita kolmatta kerrosta.
  • Edellisten päälle (Sastan) kuoriasu. Asussa on tuuletusvetoketjut joilla tehdään hiihdon aikaista hienosäätöä.
  • Hiihdon aikana ei aleta riisua ja säätä vaatteita. Sen sijaan meillä on toppaliivi (kiitos Marmot!) ja toppahame (omaa tekoa, näitä ei myyty kaupassa isojen poikien koossa). Näillä tehdään lennossa hienosäätö ja estetään paniikkikylmät kun säätila vaihtuu nopeasti.
  • Tauoilla heitetään untuvatakki kaiken päälle.
  • Pään ja naaman suojaus, sekä hiihtomonlt käsiteltiinkin jo aiemmassa kirjoituksessa
  • Käsiin kintaat, joiden sisällä irrotettava villalapanen. Lämpimällä hiihdetään pelkällä kuorella, kylmällä laitetaan lapanen sisään. Helppo kuivata, kun saa erilleen.

Päivän kuvassa Tero näyttää mallisuorituksen hameella hiihdosta.

Sijainti-85.847867, -81.897295
Korkeus merenpinnasta1601 m
Lämpötila-25 °C
Tuuli5 m/s S
Hiihtoa9 h
Päivämatka27.9 km (3.1 km/h)
Yhteensä665 km
Jäljellä462 km
Seuraa meitä Instagramissa
Tero is skiing in a skirt

Tukijat