Tukijat


Päivä 43 - Löytyihän niitä kunnon sastrugeja!

8.1.2023

Tänään ohjelmassa oli 87. asteen viimeinen neljännes, ja viimein tämä aste oli maineensa veroinen: nyt saatiin vähän enemmän työtä vaativaa sastrugia, ja aika lailla ylämäkiä. Sää suosi tuulettomuudellaan, joten hiihtäminen maittoi haastavasta maastosta huolimatta.

Päivän mittaan, eritoten sastrugikentällä liikkuessa, eniten mieltä painoi meidän sidetilanteemme: tänään meni Teroltakin toinen side puoliksi rikki. Toisin sanoen meidän viidestä mukana olevasta siteestä kaksi on kunnossa, yksi täysin käyttökelvoton, ja kaksi ns. ”herkässä tilassa” koska niistä on toinen puoli lukitusmekanismista poikki.

Vääjäämättä saapuvaan sidekatastrofiin varauduttiin tänään illalla rakentamalla päivän kuvassa näkyvä joustomäystin. Idea on, että tuon hihna jumiutetaan siteen ja suksen väliin, ja se painaa monoa siteen uraan, mutta kuminauha antaa monon nousta hiihtopotkuun. Toimiiko? Ei voi tietää, vasta suunniteltiin ja tehtiin. Tuo pystytään kuitenkin asentamaan päivän aikana nopeasti ja toimiessaan pitäisi olla mukava käyttää. Jos ei toimi, niin sitten pitää siirtyä meidän viimeiseen oljenkorteemme, eli mukana olevaan muoviläpyskäsidepariin.

Sijainti-87.95984, -83.54619
Korkeus merenpinnasta2600 m
Lämpötila-25 °C
Tuuli1 m/s SE
Hiihtoa9 h
Päivämatka26.6 km (3.0 km/h)
Yhteensä901 km
Jäljellä227 km
Seuraa meitä Instagramissa
Fixing bindings

Tukijat