Tukijat


Rahti pakattu

25.9.2022

Lähes kolmen vuoden valmistelun jälkeen retkikunta on vihdoin muuttumassa todeksi. Yksi konkreettisimmista esimerkeistä on erilaiset sopimukset, liput, ja esitietolomakkeet. Reittilennot Helsinki - Amsterdam - Santiago de Chile - Punta Arenas ja takaisin, sekä majoitukset Punta Arenasissa on nyt varattu. Operaattorimme Punta Arenasista eteenpäin - Antarctic Logistics & Expeditions (ALE) - on hyväksynyt meidät tälle hiihtokaudelle ja laskuttanut meitä tuntuvasti.

Kaikesta yllä olevasta huolimatta konkreettisinta on ollut rahdin pakkaus. Joka ikinen tavara on mennyt käsiemme läpi, se on punnittu grammalleen, merkattu tarkkaan kirjanpitoon, ja pakattu huolellisesti laatikoihin. Rahtia varten meillä on kaksi itse tehtyä vanerilaatikkoa, joihin kumpaankin mahtuu yksi ahkio ja merkittävä määrä tavaraa. Laatikon pitää olla niin kestävä, ettei se todennäköisesti hajoa matkalla, mutta toisaalta niin kevyt, ettei rahdin hinta karkaa pahasti käsistä.

Lopputuloksena päivän kestäneen pakkauksen jälkeen meillä on kaksi täsmälleen 120kg painavaa laatikkoa. Näiden lisäksi matkatavaroissa miesten mukana menee vielä kaikki vaatteet ja elektroniikka, ja periltä ostamme jonkin verran ruokatarpeita, kuten oliiviöljyä.

Seuraa meitä Instagramissa
Rahtilaatikko

Tukijat