Tukijat


Kesätreenit

23.10.2022

Retkikunta aloitti aktiivisen valmistelun aika täsmälleen kolme vuotta sitten. Tällöin aloitimme myös säännölliset yhteistreenit: sovimme vetävämme rengasta (kuva) joka lauantai kello 8.00 aamulla. Vetäisimme rengasta 2-4h viikonlopusta riippuen. Talviksi vaihtaisimme ahkionvetoon, ja kesällä pitäisimme pienen tauon.

Tämä treenausmuoto jatkui tähän päivään saakka. Toki meillä jäi monia lauantaita väliin, mutta perusajatus siitä, että joka viikonloppu treenataan, säilyi loppuun asti.

Renkaassa oli ihan ensimmäisillä kerroilla 20 kg painoa, mutta kun jalat tottuivat rasitukseen nostettiin paino 25:een kiloon. Treenit tehtiin pääsääntöisesti Espoon Pirttimäen erittäin mäkisillä ulkoilureiteillä. Siellä myös tutustuttiin valtavaan määrään ihmisiä, jotka tulivat kysymään mitä ihmettä teemme.

Treenin kuormittavuus vaihteli valtavasti: välillä maa tuntui imevän renkaaseen kiinni, välillä taas mentiin kuin kuulalaakereilla. Jyrkät mäet olivat aina pahoja. Keskivauhti vaihteli välillä 2,7-4,2 km/h. Tärkeintä kuitenkin oli, että akillesjänteet tottuivat venytykseen, ja koko kroppa tähän jaloon urheilumuotoon. Ja mikä tärkeintä: kertaakaan ei treenin jälkeen harmittanut!

Seuraa meitä Instagramissa
Renkaanveto

Tukijat