Tukijat


Ruokien ostoa ja pakkausta

14.11.2022

Tämän päivän teema oli selkeä: ruoka. Toimme suurimman osan ruoasta Suomesta (kiitos K-Citymarket Järvenpää), mutta tuoretuotteita emme luonnollisestikaan voinet rahdata. Ne on siis ostettava paikan päältä.

Punta Arenasissa on yksi suurempi ruokakauppa. Kävelimme sinne hotellilta noin tunnin; saimme samalla päivän jaloittelulenkin. Sitten alkoikin hauska vaihe: kuinka löytää täysin tuntemattomasta kaupasta jossa kukaan ei puhu englantia, ja tuotteet on pääsääntöisesti vähän erinäköisiä kuin kotosuomessa. Meidän espanjakin on ralliespanjaakin heikompaa: numerot osataan melkein kaikki, ja sanoa kyllä ja ei.

Puolentoista tunnin harhailun jälkeen meillä oli koossa kaikki mitä olimme tulleet hakemaan. Näistä tärkeimpinä:

  • 7 litraa oliiviöljyä
  • 5 kg voita
  • 2,4 kg juustoa
  • 5 kg salamia
  • 200 pussia teetä
  • kilo sokeria

Ylläolevista kun poistaa kaiken epäterveellisen niin ei jää paljoa jäljelle. Arktiset ja antarktiset eväät on suunniteltu pitämään mies liikkeessä, ei elämään vanhaksi.

Kun saimme kaikki tarpeet pakattua, otimme taksin takaisin hotellille ja aloitimme välppäyksen: puurot ja pähkinät grammalleen mitattuna aamiaispusseihin (48 kpl), teepusseista kaikki kääreet pois ja siististi ziplockeihin, legieväät jaoteltuna päiväannoksiksi, jne. Näitä emme voineet tehdä Suomessa, koska ruoka-aineet piti rahdata valtameren yli alkuperäisissä pakkauksissaan.

Lopputuloksena meillä oli pari kanoottisäkillistä erittäin tiiviisti pakattua evästä. Kylmää vaativat tuotteet vaativat vielä siirron ALE:n jääkaappiin, mutta sen ehtii tehdä huomenna.

Seuraa meitä Instagramissa
Paljon salamia

Tukijat