Tukijat


Viimeistelyjä

16.11.2022

Tänään oli varusteiden viimeistelypäivä. Aamulla pakattiin vielä karkit mukaan, kumpikin hiihtäjä makunsa mukaan: Mikko otti pussit sellaisenaan. Terolla taas on taipumus syödä kaikki näkemänsä karkit, joten itseään suojellakseen mies pakkasi karkit pieniin annospusseihin jotka riittää lähes joka toiseksi päiväksi.

Tämän jälkeen viimeisteltiin Antarktikselle menevä rahti: kaikki 220 kg piti saada alle 25 kg laukkuihin jotka kestää lentokenttähenkilökunnan käsittelyä. Näiden lisäksi tulee vielä käsimatkatavara, jossa kulkee mm. elektroniikka ja lämpimät vaatteet heti laskeutumisen jälkeen käytettäväksi.

Laskimme samalla viimeisen, tarkan luvun matkaan lähtevälle painolle: Hyötykuorma kummassakin ahkiossa 105 kg. Ahkio painaa 7,5 kg, joten yhteensä 112,5 kg painoa vedetään perässä. Onneksi tästä on suurin osa - noin 75,2 kg - ruokaa ja polttoainetta. Syöminen on kivaa, ja syödessä ahkion paino laskee.

Päivän kuvassa Mikko testaa hiihtoasun päälle tulevia lämmikkeitään. Meillä on mukana itse ommeltu toppahame, ja Marmotin toppaliivi. Nämä on kummatkin varusteita jotka voi nopeasti vetää päälle vaikka on sukset jalassa ja vetovaljaat päällä. Tällä tavalla voimme helposti säädellä lämpöä päivän mittaan.

Seuraa meitä Instagramissa
Mikko kokeilee hiihtolämmikkeitään

Tukijat