Tukijat


Retkikunta Union Glacierilla

21.11.2022

Aamulla lähtöä siirrettiin pari kertaa eteenpäin, mutta viimein 12.20 lähtö koitti: bussi haki meidät (ja muut retkikunnat) hotelleilta, tiputettiin kaupunkiin jäävät kamat ALE:lle, ja siirryttiin lentokentälle ja turvatarkastuksen kautta 757:aan. Matkalla oli hauskaa jutella muiden retkikuntien kanssa ja vertailla valmistautumista ja kokemuksia.

Lentoaika oli noin neljä tuntia. Matkalla oltiin pilvessä eikä nähty mitään, mutta laskeutuessa maisemat olivat kuvankauniit. Jäätikkökentällä tuuli todella reippaasti. Sieltä meidät kelkottiin yhdeksän kilometrin päähän varsinaiseen leiripaikkaan. Paikka on valittu selvästi hyvin, koska leiriin ei tuule käytännössä yhtään. Ulkona on hetkittäin jopa lämmin. Aurinko paistaa todella armottomasti lähes suoraan ylhäältä.

Tänään meille selvisi, ettemme vielä huomenna pääse lähtöpaikkaan. Vähintään kaksi yötä siis tässä leirissä. Se menee nopeasti, sillä huomenna on täysi aikataulu erilaisia turvallisuus- yms. tapaamisia. Elämme täällä leirissä ja koko hiihdon ajan Chilen ajassa, eli UTC-3h.

Seuraa meitä Instagramissa
Union Glacier

Tukijat