Tukijat


Päivä 3 - Hymyillen vastatuuleen

29.11.2022

Antarktis jatkaa tarjoiluaan: tänään heti alusta tuuli nousi. Ihmeteltiin hiihdellessä, kun ei meinannut huppu pysyä päässä ja alkoi poskipäissä tuuli tuntua. Matkantekokin oli todella tukkoista ja lihaksissa poltteli. Tuulimittari esiin: 12-15 m/s. Koko päivänä ei laskenut hetkeksikään alle 8 m/s.

Pienen varustuksen hienosäädön jälkeen mikäpä tuossa tuulessa oli hiihdellessä, kunhan vain hyväksyi, ettei tänään vauhti päätä huimaisi.

Tuulen suojaksi balaclavaa kaivaessa Tero tarjoili Mikolle hieman komiikkaa: pipo irtosi käsistä ja lähti välittömästi tuulen mukana hankea pitkin alatuulen suuntaan. Tero juosten perään, mutta matka loppui lyhyeen - kirjaimellisesti kuin seinään - kun mies unohti olevansa vetonarulla kiinni ahkiossa. Sulkurengas irti ja uusi yritys, jolla pipo saatiin pelastettua. Onnellinen loppu: ei millään viitsisi hukata tavaroita vielä kolmantena päivänä.

Kuuden legin jälkeen leiri pystyyn ja keittimet päälle. Nyt on ensimmäinen ilta kun teltta ei lämpene auringon voimasta: taivas on liian pilvinen ja tuuletus liian hyvä. Ei täällä teltassa silti varsinaisesti kylmä ole, käsineittä selviää hyvin.

Tänään myös törmättiin ensimmäisen kerran retkiruokaan, joka oli jopa meille tulisesta ruoasta tykkääville liian tulista. Väkisin syötiin, kun ei täällä voi oikein lautaseen sylkeä.

Päivän kuvassa Mikko nauttimassa lounasta selkä kohti 15 m/s tuulta.

Sijainti-80.241237, -80.687137
Korkeus merenpinnasta753 m
Lämpötila-10 °C
Tuuli15 m/s S
Hiihtoa6 h
Päivämatka12.8 km (2.1 km/h)
Yhteensä39 km
Jäljellä1085 km
Seuraa meitä Instagramissa
Windy break

Tukijat