Tukijat


Päivä 8 - Tuuleen tottuu

4.12.2022

Tänään lähdettiin taas suht navakkaan tuuleen liikkeelle. Tuuleen on tottunut niin hyvin, että piti mittarilla todeta sen olevan melkein 10 m/s; aivot piti tuulta paljon pienempänä.

Ensimmäinen legi oli kauhea: sastrugit oli poikittain ja meno todella nihkeää. Onneksi huomattiin menevämme hieman liian poikittaiseen suuntaan, ja loppupäivä tuli hieman helpommin. Lumi oli nihkeää loppuun asti: tämä johtuu tuulen kuljettamasta uudesta lumesta joka ei ole vielä sulanut ja kovettunut jääkovaksi pinnaksi.

Parilla viimeisellä legillä maasto alkoi selvästi tasaantua. Tämä antaa meille toivoa tuleviin päiviin (viikkoihin): ehkä tästä eteenpäin päästään vähän helpommalla?

Pari tuntia leirin pystyttämisen jälkeen tilanne on erikoinen: Aurinko paistaa tuulettomalta taivaalta ja tuuli on vain 1-2 m/s.

Muistutuksena, että toi meidän lämpömittari näyttää edelleenkin käytännössä aina -4, vaikka täällä on hetkittäin varmasti aika paljon kylmempää.

Joku kyseli viestissä, miltä täällä hiihtäessä näyttää. Päivän kuvassa ns. perässähiihtäjän näkymä, eli Mikon käsittämättömän väkevä kisapulkka (ja sen perässä Mikon ahkio).

Sijainti-80.865927, -80.257857
Korkeus merenpinnasta793 m
Lämpötila-4 °C
Tuuli9 m/s S
Hiihtoa8 h
Päivämatka19.4 km (2.4 km/h)
Yhteensä110 km
Jäljellä1016 km
Seuraa meitä Instagramissa
Mikko and his unimaginably strong race polka

Tukijat