Tukijat


Päivä 25 - Iltapäiväksi sastrugipuistoon

21.12.2022

Tänään saatiin pitkästä, pitkästä aikaa lunta, joka ei ollut meitä vastaan. Viimeaikaiset rajut tuulet ja aurinko yhdessä lienee kovettaneet lumen pinnan. Ahkio kulki perässä kuten sen on suunniteltu tekevän. Tätä jatkui noin viiden legin ajan - sitten lumi pehmeni ja sastrugit alkoivat. Ei annettu sen haitata: saimme silti toistaiseksi parhaat kilometrit ja niiden viiden luistavan legin kautta lupauksen valoisammasta tulevaisuudesta.

Päivän kuvassa sedät hiihtää. Kuvan varustukseen liittyen sananen auringolta ja tuulelta suojautumisesta: Huppu on meille se kaikkein tärkein varuste. Se on helppo nostaa päähän ja pois, ja hyvin suunniteltu huppu (kiitos Sasta!) pitää kovankin tuulen yllättävän hyvin pois kasvoilta.

Päässä meillä on joko hiihtopipo tai tuulenpitävä balaclava. Kuvassa Terolla ensimmäinen ja Mikolla toinen. Balaclavassa on naamalle laskettava maskiosa joka antaa käytännössä täydellisen suojan tuulelta. Mikolla ei se kuitenkaan ole laskettuna naamalle, vaan kummallakin meillä on kuvassa Beko-maski. Tai joku muu sellainen, nimestä ei olla enää varmoja. Tämä on yksinkertaisuudessaan nerokas tuote: menee korvien ympäri ja pysyy poskien ja nenän päällä. Materiaali on huokoista ja kevyttä ja sitä tuskin huomaa naamalla. Alunperin meidän oli tarkoitus käyttää tätä maskia pääasiallisesti aurinkosuojana, mutta olemme päätyneet käyttämään sitä todella paljon myös tuulta vastaan.

Silmillä on käytännössä aina laskettelulasit: pöpperökelissä punasävyiset, auringolla tummimmat mitkä markkinoilta löytyy. Aurinko on täällä todella vahva, ja siksi laitamme päivittäin myös aurinkorasvaa niihin vähiin kohtiin jotka jäävät muusta suojauksesta näkyviin. Huulia unohtamatta.

Sijainti-83.82341, -80.468243
Korkeus merenpinnasta1285 m
Lämpötila-15 °C
Tuuli4 m/s S
Hiihtoa9 h
Päivämatka26.7 km (3.0 km/h)
Yhteensä439 km
Jäljellä687 km
Seuraa meitä Instagramissa
Hooded men with skiis

Tukijat