Tukijat


Päivä 37 - Kesäyö, ja rikkoutunut side

2.1.2023

Viime yö oli todella, todella erikoinen. Tuuli tyyntyi aivan täysin, ja aurinko porotti teltan kylkeen. Telttaan nousi todella kova, porottaa kuumuus, jota ei pystytty viilentämään koska ulko-ovenkarmiin avaaminen ei tuulen vuoksi auttanut. Yritimme nukkua alasti suoraan makuualustojen päällä, makuupussit viritettynä aurinkosuojaksi. Eihän siitä hyviä unia tullut. Onneksi aamuyöhön mennessä aurinko vähän kääntyi ja saatiin ihan pieni tuulenvire. Kontrasti oli melko suuri esimerkiksi eilisaamuun: silloin vielä soitettiin kotiin satelliittipuhelimella sormikkaat kädessä kun oli niin vilpoista.

Yön paahteen vuoksi aamulla kävi mielessä laittaa vähemmän vaatetta hiihtoon, ettei hiihtäessä sula. Onneksi näin ei tehty, koska välittömästi ekalla legillä nousi todella hyytävä, noin 8m/s tuuli. Sekin sitten myohemmin vaimeni ja loppupäivä hiihdeltiin oikein mukavassa hiihtosäässä.

Päivän viidennellä legillä Mikolta tippui yhtäkkiä suksi jalasta. Sen ei kuulu tehdä niin. Eikun tutkimaan, ja sidehän siellä oli rikki: varret, jotka salvasta väännettäessä sulkevat monon raudan sisäänsä, olivat kummatkin poikki. Onneksi meillä oli varaside matkassa, ja siteet on kiinnitetty kierreupotteilla: siteen vaihto oli pakkasessakin suhteellisen nopea operaatio. Tästä päivän kuva. Nyt vain toivotaan, että loput siteet kestävät…

Sijainti-86.774173, -82.552953
Korkeus merenpinnasta1957 m
Lämpötila-20 °C
Tuuli6 m/s SE
Hiihtoa9 h
Päivämatka29.2 km (3.2 km/h)
Yhteensä768 km
Jäljellä359 km
Seuraa meitä Instagramissa
Mikko's broken binding

Tukijat