Tukijat


Päivä 42 - Pomppuinen lähtö päivään

7.1.2023

Tänään lähti päivä vähän heikosti liikkeelle: Tero oli jo kamojen kanssa ulkona kun Mikko huutaa sisältä teltasta kuorihousujen vetoketjun pettäneen. Pienen tilannekatsauksen jälkeen ei auttanut kuin tyytyä väliaikaisvirityksiin Mikon etumukset peittämiseksi.

Päästiin puoli tuntia myöhässä liikkeelle. Alkuun oli varsin hyytävä hiihtokeli, mutta viiden tunnin jälkeen aurinko tuli esiin ja toi vähän lämpöä. 87. asteen kolmas neljännes oli parempaa alustaa kuin mitä pelkäsimme, ja saimme pidettyä ihan hyvää vauhtia. Päivä jäi kuitenkin aamun säätöjen vuoksi tunnin lyhyeksi, ja siksi emme ihan päässeet päivätavoitteeseemme. Kaiken kukkuraksi päivän päätteeksi Mikon suksen side hajosi puoliksi: huomenna lähdetään sillä hiihtämään, mutta todennäköisyys että huominen tai joku muu tulevista päivistä menee rikki on suuri. Meillä ei nimittäin enää ole toista NNNBC varasidettä, vaan seuraavaksi pitää sukseen ruuvata remmiside. Se ei ihan lennossa onnistu vaan saattaa mennä parikin tuntia ennen kuin side on suksessa ja mono siteessä. Sitä odotellessa.

Päivän kuva: Illalla kokoontui ensin Antarktiksen Sokerointi & Sheivaus (ASS), jotta saatiin Mikon mahaan tilaa laittaa lisää ihon paikkalappuja. Sen jälkeen jatkoi Antarktiksen Ompelukerho (AOK) joka hoiti Mikon aamulla hajonneet housut taas priimakuntoon. Eipä ollut tekemisestä puutetta.

Sijainti-87.720498, -83.641903
Korkeus merenpinnasta2501 m
Lämpötila-30 °C
Tuuli2 m/s E
Hiihtoa8 h
Päivämatka24.7 km (3.1 km/h)
Yhteensä874 km
Jäljellä253 km
Seuraa meitä Instagramissa
ASS

Tukijat